diashow
Tapiolan Sosialidemokraatit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Tietotori

Toimintasuunnitelma 2014

Tapiolan sosialidemokraatit ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

Poliittinen toiminta

Koko toimintamme lähtee avoimesta yhteisöllisyydestä, jota palvelevat kaikille jäsenille avoimet johtokunnan kokoukset, yhteiset ja kaikille avoimet alustetut kokoukset, omat tapahtumat ja vierailut muiden tapahtumissa ja keskustelu mediassa (lehdistö, some). Lisäämme ja ylläpidämme espoolaisten tietämystä päätöksistä, joita heidän puolestaan tehdään, ja autamme heitä vaikuttamaan niihin.

Vuosi 2013 on ollut Tapiolan sosialidemokraateille uudistumisen aikaa. Puolueosastossamme on keskitytty uudenlaisen toiminnan kehittämiseen. Vuosi 2014 aloitetaan tämän kokemuksen pohjalta vanhojen ja uusien toimintamalleihin terästämisellä.

Tapiolan Sosialidemokraatit osallistuvat vuonna 2014 aktiivisesti kunnallispoliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon lokakuun 2012 kunnallisvaaleissa saadun mandaatin pohjalta. Yhdistys ottaa kantaa ja vaikuttaa Espoota ja erityisesti Tapiolan aluetta koskeviin kysymyksiin myös kunnallisten luottamushenkilöidensä sekä julkisuudessa näkymisen kautta.

2014 on EU-vaalivuosi, joka määrittelee toimintaa varsinkin alkuvuodesta. Varaudumme tukemaan espoolaisia ehdokkaita kykymme mukaan. Tähän työhän valitaan vaalivastaava.

 

Järjestötoiminta

Yhdistyksen järjestötoiminta on perinteisesti muodostunut kokouksista ja toritapahtumista, joihin on pyydetty alustajia ajankohtaisista ja jäsenistöä kiinnostavista aiheista. Nyt näitä terästetään ja niiden rinnalla kehitetään opintoryhmätoimintaa.

Kadulla näkymisen tapahtumissa tulee jatkua ja kehittyä. Maalaismarkkinoilla ollaan, ja pyritään siihen että vieraillaan myös naapuriosastojen tapahtumissa.

Tapiolassa jalkautumista varten perustetaan Tapahtumaryhmä, jonka vetäjä ottaa vastuun käytännön järjestelyistä silloin kun ollaan kotikonnuilla.

Tavoitteena on jatkaa Elävän politiikan hankkeessa testattua toimintaa, jossa paitsi keskustelemme kuntalaisten kanssa, myös tallennamme keskusteluissa syntynyttä tietoa ja hyödynnämme sitä toiminnan sisällössä ja sen ohjaamisessa.

Kunnallisjärjestön toimintaan vaikutetaan kunnallistoimikunnassa ja edustajistossa toimivien edustajien kautta.

Erityishuomio kiinnitetään siihen, että tapahtumia tai muita toimintatapoja järjestetään yhteistyössä Espoon muiden puolueosastojen ja Espoon sos.dem. kunnallisjärjestön kanssa, myös kattojärjestöjen järjestämien tilaisuuksien ulkopuolella.

Lateraaliyhteistyön tarkoituksena on koota tietoa ja tilastoa asioista, joihin koko Espoossa pitää yhdessä vaikuttaa. Saamme tätä tietoa esimerkiksi jalkauttamalla Elävän politiikan punaisen langan tiedonkeruun muuallekin kuin Tapiolaan.

On syytä madaltaa yhteistyön kynnystä ja mahdollisimman mutkattomalla kommunikoinnilla järjestää osastojen yhteisiä keskusteluja, vierailuja toritapahtumiin ja illanviettoja.

Uusien jäsenten rekrytointia tehostetaan toritapahtumien, yleisötilaisuuksien ja sosiaalisen median kautta. Johtokunta on velvollinen ottamaan henkilökohtaisen kontaktin uusiin jäseniin välittömästi näiden liityttyä.

 

Viestintä

Tori on meille osa sosiaalista mediaa. Emme erota mediakeskustelua torikeskustelusta: ne kuuluvat osaksi ydintoimintaamme.

Yhdistyksen sisäistä tiedotusta hoidetaan jäsenkirjein ja lehti-ilmoituksin. Nopeaan tiedottamiseen jäsenistölle käytetään sähköpostilistaa, kotisivuja ja sosiaalista mediaa. Näiden terästämiseksi seurataan kunnallisjärjestön ja puoluetoimiston sosiaalisen median hankkeiden etenemistä ja pyritään toimimaan niin, että kaikki tiedon käsittely on mahdollisimman sujuvaa. Kuuntelemme tässä muiden osastojen kokemuksia järjestelmistään.

Julkiseen keskusteluun osallistutaan painetun median ja sosiaalisen median välityksellä, joissa pyritään tekemään keskustelunavauksia yhteiskunnallisesti ja paikallisesti kiinnostavista aiheista.

 

EU-vaalit 2014 ja Eduskuntavaalit 2015

Tapiolan demarit osallistuu omassa toiminnassaan EU-vaaleihin keskustelun nostajana ja mahdollistajana.

Espoolaisten ehdokkaiden tukena toimimme resurssiemme mukaan. Sitoudumme suuntaamaan ja teemoittamaan Tapiolassa keväällä EU-vaaleihin liittyviä keskustelutilaisuuksia ja katutapahtumia EU-vaaliteemojen ympärille, paikallista kansalaisnäkökulmaa painottaen. Tarjoamme tapahtumissa ehdokkaille foorumin keskustella tapiolalaisten kanssa.

Vaaleja varten valitaan vaalivastaava. Hänen tehtävänään on toimia kontaktihenkilönä järjestön ja SDP:n vaalitoiminnan välillä. Tavoitteena on löytää henkilö, joka voi vastata molemmista vaaleista.


EU-vaaleja varten perustetaan vaaliehdokkaiden julkistuksen jälkeen työryhmä, jota vaalivastaava vetää. Työryhmän koko määrittyy vastuun mukaan. Jos Tapiolalla on oma ehdokas, resursoinnista sovitaan piirin ja puolueen kanssa, ja toiminta skaalataan resurssien mukaisesti.


Vastaava työryhmä kasataan samalla toimintalinjauksella eduskuntavaaleja varten syksyllä. Eduskuntavaalit ovat 19. huhtikuuta 2015.


Uutiset Espoo.fi

Uutta mielenterveys- ja päihdeklinikalla: sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee ilman ajanvarausta aamusta alkuiltaan

Aikuisille suunnattu vastaanotto palvelee nyt ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-16....

Lue lisää »

Aikuisen tuhkarokkotapaus Espoossa – tartunnalle altistuminen vähäistä

HUS tiedottaa, että altistuneet on kartoitettu ja jatkotartunnat ovat...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Taksikuskia epäillään seksuaalirikoksesta Turussa – ”Taksin asiakkaisiin kohdistuneita rikoksia on ollut kohtuullisen vähän, mutta jokainen on liikaa”

Turussa epäillään taksin asiakkaan joutuneen kyydin päätteeksi seksuaalirikoksen uhriksi. Ilmoituksen mukaan taksinkuljettaja tunkeutui autosta poistuneen...

Lue lisää »

Pärmäkoski neljäs 10 kilometrin kisassa Viron Otepäässä – ”Meni vähän möngertämiseksi”

Krista Pärmäkosken loppukiri riitti neljänteen sijaan maastohiihdon naisten maailmancupin 10 kilometrin perinteisen tavan kisassa Viron Otepäässä. Eroa...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Marin: Oikeisto vai vasemmisto? Sinä päätät Suomen suunnasta!

Kevään eduskuntavaaleista on muodostumassa entistä vahvemmin kamppailu oikeiston ja vasemmiston välillä. Tarkemmin sanottuna Kokoomuksen ja SDP:n...

Lue lisää »

Kumpula-Natri toppuuttelee keskustapoliitikoiden pelottelua

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd) toppuuttelee keskustapoliitikoiden SDP:n ilmasto-ohjelmalla harjoittamaa pelottelua. Ilmasto-ohjelman...

Lue lisää »