diashow
Tapiolan Sosialidemokraatit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Toimintasuunnitelma 2014

Tapiolan sosialidemokraatit ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

Poliittinen toiminta

Koko toimintamme lähtee avoimesta yhteisöllisyydestä, jota palvelevat kaikille jäsenille avoimet johtokunnan kokoukset, yhteiset ja kaikille avoimet alustetut kokoukset, omat tapahtumat ja vierailut muiden tapahtumissa ja keskustelu mediassa (lehdistö, some). Lisäämme ja ylläpidämme espoolaisten tietämystä päätöksistä, joita heidän puolestaan tehdään, ja autamme heitä vaikuttamaan niihin.

Vuosi 2013 on ollut Tapiolan sosialidemokraateille uudistumisen aikaa. Puolueosastossamme on keskitytty uudenlaisen toiminnan kehittämiseen. Vuosi 2014 aloitetaan tämän kokemuksen pohjalta vanhojen ja uusien toimintamalleihin terästämisellä.

Tapiolan Sosialidemokraatit osallistuvat vuonna 2014 aktiivisesti kunnallispoliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon lokakuun 2012 kunnallisvaaleissa saadun mandaatin pohjalta. Yhdistys ottaa kantaa ja vaikuttaa Espoota ja erityisesti Tapiolan aluetta koskeviin kysymyksiin myös kunnallisten luottamushenkilöidensä sekä julkisuudessa näkymisen kautta.

2014 on EU-vaalivuosi, joka määrittelee toimintaa varsinkin alkuvuodesta. Varaudumme tukemaan espoolaisia ehdokkaita kykymme mukaan. Tähän työhän valitaan vaalivastaava.

 

Järjestötoiminta

Yhdistyksen järjestötoiminta on perinteisesti muodostunut kokouksista ja toritapahtumista, joihin on pyydetty alustajia ajankohtaisista ja jäsenistöä kiinnostavista aiheista. Nyt näitä terästetään ja niiden rinnalla kehitetään opintoryhmätoimintaa.

Kadulla näkymisen tapahtumissa tulee jatkua ja kehittyä. Maalaismarkkinoilla ollaan, ja pyritään siihen että vieraillaan myös naapuriosastojen tapahtumissa.

Tapiolassa jalkautumista varten perustetaan Tapahtumaryhmä, jonka vetäjä ottaa vastuun käytännön järjestelyistä silloin kun ollaan kotikonnuilla.

Tavoitteena on jatkaa Elävän politiikan hankkeessa testattua toimintaa, jossa paitsi keskustelemme kuntalaisten kanssa, myös tallennamme keskusteluissa syntynyttä tietoa ja hyödynnämme sitä toiminnan sisällössä ja sen ohjaamisessa.

Kunnallisjärjestön toimintaan vaikutetaan kunnallistoimikunnassa ja edustajistossa toimivien edustajien kautta.

Erityishuomio kiinnitetään siihen, että tapahtumia tai muita toimintatapoja järjestetään yhteistyössä Espoon muiden puolueosastojen ja Espoon sos.dem. kunnallisjärjestön kanssa, myös kattojärjestöjen järjestämien tilaisuuksien ulkopuolella.

Lateraaliyhteistyön tarkoituksena on koota tietoa ja tilastoa asioista, joihin koko Espoossa pitää yhdessä vaikuttaa. Saamme tätä tietoa esimerkiksi jalkauttamalla Elävän politiikan punaisen langan tiedonkeruun muuallekin kuin Tapiolaan.

On syytä madaltaa yhteistyön kynnystä ja mahdollisimman mutkattomalla kommunikoinnilla järjestää osastojen yhteisiä keskusteluja, vierailuja toritapahtumiin ja illanviettoja.

Uusien jäsenten rekrytointia tehostetaan toritapahtumien, yleisötilaisuuksien ja sosiaalisen median kautta. Johtokunta on velvollinen ottamaan henkilökohtaisen kontaktin uusiin jäseniin välittömästi näiden liityttyä.

 

Viestintä

Tori on meille osa sosiaalista mediaa. Emme erota mediakeskustelua torikeskustelusta: ne kuuluvat osaksi ydintoimintaamme.

Yhdistyksen sisäistä tiedotusta hoidetaan jäsenkirjein ja lehti-ilmoituksin. Nopeaan tiedottamiseen jäsenistölle käytetään sähköpostilistaa, kotisivuja ja sosiaalista mediaa. Näiden terästämiseksi seurataan kunnallisjärjestön ja puoluetoimiston sosiaalisen median hankkeiden etenemistä ja pyritään toimimaan niin, että kaikki tiedon käsittely on mahdollisimman sujuvaa. Kuuntelemme tässä muiden osastojen kokemuksia järjestelmistään.

Julkiseen keskusteluun osallistutaan painetun median ja sosiaalisen median välityksellä, joissa pyritään tekemään keskustelunavauksia yhteiskunnallisesti ja paikallisesti kiinnostavista aiheista.

 

EU-vaalit 2014 ja Eduskuntavaalit 2015

Tapiolan demarit osallistuu omassa toiminnassaan EU-vaaleihin keskustelun nostajana ja mahdollistajana.

Espoolaisten ehdokkaiden tukena toimimme resurssiemme mukaan. Sitoudumme suuntaamaan ja teemoittamaan Tapiolassa keväällä EU-vaaleihin liittyviä keskustelutilaisuuksia ja katutapahtumia EU-vaaliteemojen ympärille, paikallista kansalaisnäkökulmaa painottaen. Tarjoamme tapahtumissa ehdokkaille foorumin keskustella tapiolalaisten kanssa.

Vaaleja varten valitaan vaalivastaava. Hänen tehtävänään on toimia kontaktihenkilönä järjestön ja SDP:n vaalitoiminnan välillä. Tavoitteena on löytää henkilö, joka voi vastata molemmista vaaleista.


EU-vaaleja varten perustetaan vaaliehdokkaiden julkistuksen jälkeen työryhmä, jota vaalivastaava vetää. Työryhmän koko määrittyy vastuun mukaan. Jos Tapiolalla on oma ehdokas, resursoinnista sovitaan piirin ja puolueen kanssa, ja toiminta skaalataan resurssien mukaisesti.


Vastaava työryhmä kasataan samalla toimintalinjauksella eduskuntavaaleja varten syksyllä. Eduskuntavaalit ovat 19. huhtikuuta 2015.


Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveystoimen kohdeavustukset vuodelle 2020 hakuun syyskuussa

Kohdeavustusten hakuaika vuodelle 2020 on 1.–30.9.2019. Espoon sosiaali- ja...

Lue lisää »

Kerro viheraluekokemuksistasi Espoossa!

Espoon kaupunkikeskuksista kerätään tietoja viheralueiden...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Rinne: Isis-naisista ja lapsista haetaan nopeaa ratkaisua

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoo, että Isisin riveihin lähteneiden naisten ja heidän lastensa kohtelusta yritetään hallituksessa saada nopeasti...

Lue lisää »

Ilmasotakoulun opiskelijavalinnan rikostutkinta valmistui – siirtyy syyttäjän pöydälle virkavelvollisuuden rikkomisena

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa Puolustusvoimien Ilmasotakoulussa työskentelevää henkilöä epäillään virkarikoksesta. Asia...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Piia Rekilä työministerin erityisavustajaksi

Työministeri Timo Harakka on kutsunut erityisavustajakseen Piia Rekilän. Rekilä siirtyy tehtävään työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän on...

Lue lisää »

MEP Eero Heinäluoma parlamentin demariryhmän johtoon

Vastavalittu Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluoma (sd.) valittiin tänään yksimielisesti Sosialistien & Demokraattien...

Lue lisää »