diashow
Tapiolan Sosialidemokraatit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Tietotori

Kauko Viitala Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäseneksi

Kauko Viitala Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäseneksi
LaitinenKauko_pysty.jpg
Kauko Viitala (71) on ammattiyhdistys- ja puoluetyön sekä kunnallispolitiikan aikaansaava tekijä jo yli 50 vuoden ajalta. Kauko toimii edelleenkin aktiivisesti yhteiskunnassa ja puoluetyössä.
Kauko Viitala aloitti työuransa Amer-Tupakka Oy:ssä Tuusulassa 1957. Siellä nuoren miehen kyvyt ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden tavoittelu pantiin merkille työtoverien keskuudessa ja hänet vedettiin mukaan ammattiyhdistystoimintaan. Luottamusta riitti aluksi huvitoimikuntaan, mutta pian vaativampiin tehtäviin ammattiosaston puheenjohtajaksi ja pääluottamusmieheksi. Ammattiyhdistystoiminta vei Kaukon Sos.dem. nuorison keskusliiton palvelukseen, Kansa-yhtiöihin, SAK:n toimitsijaksi, EKA-yhtymään takaisin SAK:hon sekä viimeksi yli kymmeneksi vuodeksi Kemianliittoon. Luottamustoimia tältä ajalta oli mm. Työläisnuorten tuki ry:n hallitus.

Päivätyön ja ammattiyhdistystoiminnan ohella Kauko Viitala on osallistunut puoluetyöhön 1960-luvun alkupuolelta saakka. Koskenmäen puolueosaston puheenjohtajana Kauko toimi ja myöhemmin Rajakylän sos.dem. yhdistyksen puheenjohtajana. Muutettuaan Espooseen 1990-luvulla hän liittyi Tapiolan sosialidemokraattien jäseneksi, jossa hän toimii edelleen aktiivisena johtokunnan jäsenenä. Kauko on ollut myös aikaansaava ja yli puoluerajojen arvostettu kunnallispoliitikko. Hän on toiminut Tuusulan kunnanvaltuuston  puheenjohtajana.

Työväen perinteen vaaliminen ja esille tuominen on ollut Kauko Viitalan mieluisa harrastus ja mittavien aikaansaannosten kohde. Hän oli keskeisenä toimeenpanijana Tuusulan työläiskotimuseon synnyttämisessä ja toimi museon kannatusyhdistyksen puheenjohtajana. Amerin tupakkatyöläisten historiaa on kuvattu Kaukon kirjoittamassa Tuusula-Seuran julkaisemassa historiikissa ”Tultiin Bostonille töihin”. Tammisaaren punavankileirin muiston vaaliminen on niin ikään ollut Kauko sydäntä lähellä. Kaukon ja muiden vapaaehtoisten ponnistusten seurauksena Tammisaaren 3000 vainajaa saivat muistomerkin ja vankileirin historia a kuvaavan näyttelyn. Kauko toimi Tie Tammisaareen kansalaistoimikunnassa yli kaksikymmentä vuotta 1986-2008, joista puheenjohtajana vuodet 1986-88.

Eläkepäivinään Espoossa Kauko Viitala on ollut keskeisenä mukana organisoimassa puolue- ja ay-veteraanien ”senioriosaajien” toimintaa. Seniorit näyttävät nuoremmille puoluetyön tekijöille velvoittavaa esimerkkiä toriteltoilla ja soppatykeillä vaali- ja toritilaisuuksissa säätilasta ja poliittisista tuulista ja tuiskuista riippumatta.

Kaikissa toimissaan Kauko Viitala on ollut esimerkillinen sosialidemokraatti; yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa puolustava sekä heikommalle osalle jääneiden asiaa ajava. Kauko näyttää edelleenkin nuoremmille tovereille esimerkkiä olemalla aloitteellinen ja panemalla asioita omin käsin toimeksi. Toveripiirissä Kauko on aina yhteistyöhenkinen ja rakentava sekä kannustaa muita  mukaan työhön paremman yhteiskunnan puolesta.

Uutiset Espoo.fi

Koukkuniemenrannan rantaraitin osa valmistuu elokuun lopussa

Villa Kolikarin edustalla kulkeva rantaraitin käytävän osa valmistuu...

Lue lisää »

Mobiilioppaan avulla voi vierailla Espoon kaupunginmuseossa

Espoon kaupunginmuseo on avannut neljä mobiiliopasta Museoliiton Seinätön...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Keskusjärjestöjätti SAK pohtii vastatoimia hallituksen uusille kaavailuille – haluaa reagoida nyt

SAK on kutsunut hallituksensa koolle torstaina keskustelemaan järjestöllisistä toimista. Toimien laadusta tai mittakaavasta ei ole vielä tietoa, mutta SAK...

Lue lisää »

”Italian satamat pysyvät suljettuina niiltä, jotka auttavat ihmissalakuljettajia”

Italian sisäministeri ja varapääministeri Matteo Salvini on käskenyt ulkomaalaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä lopettamaan siirtolaisten pelastamisen...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Rinne pääministeri Sipilälle: Eduskunnan painostuksen on loputtava välittömästi

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii Sipilää ja Keskustaa lopettamaan eduskunnan painostuksen. Rinteen mukaan on erittäin vakava asia, että hallituksen...

Lue lisää »

Tule oppimaan pohjoismaisesta mallista ja sen haasteista – Hae pohjoismaiseen koulutusohjelmaan

Toisen kerran toteutettava Nordenskolan on koulutusohjelma pohjoismaisen mallin mahdollisuuksista ja haasteista. Nordenskolan toteutetaan yhteistyössä...

Lue lisää »