diashow
Tapiolan Sosialidemokraatit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Tietotori

Kauko Viitala Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäseneksi

Kauko Viitala Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäseneksi
LaitinenKauko_pysty.jpg
Kauko Viitala (71) on ammattiyhdistys- ja puoluetyön sekä kunnallispolitiikan aikaansaava tekijä jo yli 50 vuoden ajalta. Kauko toimii edelleenkin aktiivisesti yhteiskunnassa ja puoluetyössä.
Kauko Viitala aloitti työuransa Amer-Tupakka Oy:ssä Tuusulassa 1957. Siellä nuoren miehen kyvyt ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden tavoittelu pantiin merkille työtoverien keskuudessa ja hänet vedettiin mukaan ammattiyhdistystoimintaan. Luottamusta riitti aluksi huvitoimikuntaan, mutta pian vaativampiin tehtäviin ammattiosaston puheenjohtajaksi ja pääluottamusmieheksi. Ammattiyhdistystoiminta vei Kaukon Sos.dem. nuorison keskusliiton palvelukseen, Kansa-yhtiöihin, SAK:n toimitsijaksi, EKA-yhtymään takaisin SAK:hon sekä viimeksi yli kymmeneksi vuodeksi Kemianliittoon. Luottamustoimia tältä ajalta oli mm. Työläisnuorten tuki ry:n hallitus.

Päivätyön ja ammattiyhdistystoiminnan ohella Kauko Viitala on osallistunut puoluetyöhön 1960-luvun alkupuolelta saakka. Koskenmäen puolueosaston puheenjohtajana Kauko toimi ja myöhemmin Rajakylän sos.dem. yhdistyksen puheenjohtajana. Muutettuaan Espooseen 1990-luvulla hän liittyi Tapiolan sosialidemokraattien jäseneksi, jossa hän toimii edelleen aktiivisena johtokunnan jäsenenä. Kauko on ollut myös aikaansaava ja yli puoluerajojen arvostettu kunnallispoliitikko. Hän on toiminut Tuusulan kunnanvaltuuston  puheenjohtajana.

Työväen perinteen vaaliminen ja esille tuominen on ollut Kauko Viitalan mieluisa harrastus ja mittavien aikaansaannosten kohde. Hän oli keskeisenä toimeenpanijana Tuusulan työläiskotimuseon synnyttämisessä ja toimi museon kannatusyhdistyksen puheenjohtajana. Amerin tupakkatyöläisten historiaa on kuvattu Kaukon kirjoittamassa Tuusula-Seuran julkaisemassa historiikissa ”Tultiin Bostonille töihin”. Tammisaaren punavankileirin muiston vaaliminen on niin ikään ollut Kauko sydäntä lähellä. Kaukon ja muiden vapaaehtoisten ponnistusten seurauksena Tammisaaren 3000 vainajaa saivat muistomerkin ja vankileirin historia a kuvaavan näyttelyn. Kauko toimi Tie Tammisaareen kansalaistoimikunnassa yli kaksikymmentä vuotta 1986-2008, joista puheenjohtajana vuodet 1986-88.

Eläkepäivinään Espoossa Kauko Viitala on ollut keskeisenä mukana organisoimassa puolue- ja ay-veteraanien ”senioriosaajien” toimintaa. Seniorit näyttävät nuoremmille puoluetyön tekijöille velvoittavaa esimerkkiä toriteltoilla ja soppatykeillä vaali- ja toritilaisuuksissa säätilasta ja poliittisista tuulista ja tuiskuista riippumatta.

Kaikissa toimissaan Kauko Viitala on ollut esimerkillinen sosialidemokraatti; yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa puolustava sekä heikommalle osalle jääneiden asiaa ajava. Kauko näyttää edelleenkin nuoremmille tovereille esimerkkiä olemalla aloitteellinen ja panemalla asioita omin käsin toimeksi. Toveripiirissä Kauko on aina yhteistyöhenkinen ja rakentava sekä kannustaa muita  mukaan työhön paremman yhteiskunnan puolesta.

Uutiset Espoo.fi

Finnoon keskeisen osan kaava hyväksyttiin

Valtuusto hyväksyi 10.12.2018 Finnoon keskus, alue 441500, asemakaavan....

Lue lisää »

Poikkihallinnollisessa yhteistyössä kulttuuritoimijat nähdään uusien näkökulmien avaajina ja voimavarana

EspooCult-tutkimus selvitti poikkihallinnollisen yhteistyön toteutumista...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Time-lehti valitsi Vuoden henkilön: Titteli meni murhatulle Khashoggille ja muille vainotuille toimittajille

Time-lehden Vuoden henkilö -titteli on annettu murhatulle sauditoimittaja Jamal Khashoggille sekä muille vainoa kokeneille toimittajille. Yhdysvaltalainen...

Lue lisää »

Soveltuvuustestit voivat karsia hakijoita jo hyvinkin pian – lähihoitajaksi tai vartijaksi ei pääsekään kuka tahansa

Toisen asteen ammattikoulutuksen soveltuvuustesteillä voidaan pian taas karsia hakijoita lähihoitajakoulutukseen, turvallisuusalalle ja muille...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Harakka: Hallintarekisterifarssi ei pääty vieläkään

Eduskunta päätti viime vuonna hallituspuolueiden äänin sallia suomalaisille ulkomaisten hallintarekisterien käytön pörssiosakkeiden hallinnassa....

Lue lisää »

SDP:n valiokuntaryhmä esittää hylkäystä irtisanomislaille – Irtisanomisten helpottaminen ei lisää työllisyyttä

SDP:n työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan ryhmä Merja Mäkisalo-Ropponen, Ilmari Nurminen ja Tarja Filatov esittivät...

Lue lisää »