diashow
Tapiolan Sosialidemokraatit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Kauko Viitala Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäseneksi

Kauko Viitala Sosialidemokraattisen puolueen kunniajäseneksi
LaitinenKauko_pysty.jpg
Kauko Viitala (71) on ammattiyhdistys- ja puoluetyön sekä kunnallispolitiikan aikaansaava tekijä jo yli 50 vuoden ajalta. Kauko toimii edelleenkin aktiivisesti yhteiskunnassa ja puoluetyössä.
Kauko Viitala aloitti työuransa Amer-Tupakka Oy:ssä Tuusulassa 1957. Siellä nuoren miehen kyvyt ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden tavoittelu pantiin merkille työtoverien keskuudessa ja hänet vedettiin mukaan ammattiyhdistystoimintaan. Luottamusta riitti aluksi huvitoimikuntaan, mutta pian vaativampiin tehtäviin ammattiosaston puheenjohtajaksi ja pääluottamusmieheksi. Ammattiyhdistystoiminta vei Kaukon Sos.dem. nuorison keskusliiton palvelukseen, Kansa-yhtiöihin, SAK:n toimitsijaksi, EKA-yhtymään takaisin SAK:hon sekä viimeksi yli kymmeneksi vuodeksi Kemianliittoon. Luottamustoimia tältä ajalta oli mm. Työläisnuorten tuki ry:n hallitus.

Päivätyön ja ammattiyhdistystoiminnan ohella Kauko Viitala on osallistunut puoluetyöhön 1960-luvun alkupuolelta saakka. Koskenmäen puolueosaston puheenjohtajana Kauko toimi ja myöhemmin Rajakylän sos.dem. yhdistyksen puheenjohtajana. Muutettuaan Espooseen 1990-luvulla hän liittyi Tapiolan sosialidemokraattien jäseneksi, jossa hän toimii edelleen aktiivisena johtokunnan jäsenenä. Kauko on ollut myös aikaansaava ja yli puoluerajojen arvostettu kunnallispoliitikko. Hän on toiminut Tuusulan kunnanvaltuuston  puheenjohtajana.

Työväen perinteen vaaliminen ja esille tuominen on ollut Kauko Viitalan mieluisa harrastus ja mittavien aikaansaannosten kohde. Hän oli keskeisenä toimeenpanijana Tuusulan työläiskotimuseon synnyttämisessä ja toimi museon kannatusyhdistyksen puheenjohtajana. Amerin tupakkatyöläisten historiaa on kuvattu Kaukon kirjoittamassa Tuusula-Seuran julkaisemassa historiikissa ”Tultiin Bostonille töihin”. Tammisaaren punavankileirin muiston vaaliminen on niin ikään ollut Kauko sydäntä lähellä. Kaukon ja muiden vapaaehtoisten ponnistusten seurauksena Tammisaaren 3000 vainajaa saivat muistomerkin ja vankileirin historia a kuvaavan näyttelyn. Kauko toimi Tie Tammisaareen kansalaistoimikunnassa yli kaksikymmentä vuotta 1986-2008, joista puheenjohtajana vuodet 1986-88.

Eläkepäivinään Espoossa Kauko Viitala on ollut keskeisenä mukana organisoimassa puolue- ja ay-veteraanien ”senioriosaajien” toimintaa. Seniorit näyttävät nuoremmille puoluetyön tekijöille velvoittavaa esimerkkiä toriteltoilla ja soppatykeillä vaali- ja toritilaisuuksissa säätilasta ja poliittisista tuulista ja tuiskuista riippumatta.

Kaikissa toimissaan Kauko Viitala on ollut esimerkillinen sosialidemokraatti; yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa puolustava sekä heikommalle osalle jääneiden asiaa ajava. Kauko näyttää edelleenkin nuoremmille tovereille esimerkkiä olemalla aloitteellinen ja panemalla asioita omin käsin toimeksi. Toveripiirissä Kauko on aina yhteistyöhenkinen ja rakentava sekä kannustaa muita  mukaan työhön paremman yhteiskunnan puolesta.

Uutiset Espoo.fi

Move! -mittaukset saavat jatkua Espoon kouluissa ensi viikosta alkaen

Opetushallituksen selvitysten mukaan peruskoululaisten fyysistä toimintakykyä...

Lue lisää »

Kehä I Keilaniemessä -viikkokooste, viikko 38/2018

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

12 vuoden suhde päättyy – Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho eroavat

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho eroavat. Taiveaho ja Kaikkonen kertovat Facebookissa parin jättäneen avioerohakemuksen tänään....

Lue lisää »

Perussuomalaisilta kysymys: Kuka on seuraava uhri?

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä äänesti tyhjää ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusta punnittaessa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri (ps.)...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP hakee johdon assistenttia

SDP on suomalaisen politiikan muutosvoima, joka tarjoaa suomalaisille tulevaisuusvision ja vaihtoehdon nykyiselle hallitukselle. Haemme nyt...

Lue lisää »

SDP:n Torsti: OKM aikoo leikata taas 900 miljoonaa euroa koulutuksesta ja jättää 15-vuotiaat pahimmillaan heitteille

Eilen eduskunnassa oli käsittelyssä opetus- ja kulttuuriministeriön asiat. SDP:n Pilvi Torsti korostaa, että iso kuva pysyy. Hallitus...

Lue lisää »