diashow
Tapiolan Sosialidemokraatit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Tietotori

Länsimetro valmistuu 2017

Guzenina länsimetrosta: Swecon uskottavuus mennyt – Berner vaikene
Yle Uutisten julkaisema selvitys länsimetron viivästymisestä on aiheuttanut jälkipuintia myös poliitikkojen keskuudessa. Poliitikot arvostelevat yhä voimakkaammin länsimetrohankkeen keskeisiä toimijoita.

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) kommentoi voimakkain sanankääntein Yle Uutisten tuoretta länsimetroselvitystä.
– Eihän tässä muuta voi olla kuin pöyristynyt. Se, että sanotaan, ettei tietoa ole ollut esimerkiksi Länsimetro Oy:n hallituksella, tuntuu perin kummalliselta, Guzenina sanoo.
Guzeninan mukaan Länsimetro Oy:n hallituksen olisi kuulunut ottaa selville journalistien nyt selvittämät asiat jo siinä vaiheessa kun huhuja ilmeni.
Huhut länsimetron rakentamisen mahdollisista viivästyksistä kantautuivat Guzeninan mukaan jo ennen kesäkuuta poliitikkojen korviin.
– On pitkin kevättä jo tullut paljonkin huhupuheita ja ihan yhteydenottojakin, jonka vuoksi me olemme vieneet tietoa eteenpäin, mutta meille on aina vakuutettu ettei ole syytä huoleen, Guzenina kertoo.
Konsulttiyhtiö Sweco PM on valittu Länsimetron jatkeen, eli Kivenlahti-osuuden, rakennuttajakonsultiksi. Guzeninan mielestä nyt paljastuneet tiedot pakottavat arvioimaan asiaa uudelleen.
– Uskottavuushan tässä on romuttunut jo ihan täysin. Me poliitikot joudumme nyt syksyllä tähänkin asiaan palaamaan, Guzenina sanoo.
Espoon ja Helsingin päättäjät ovat kehottaneet Länsimetro Oy:tä laatimaan selvityksen paisuneista kustannuksista ja myöhästyneestä aikataulusta.
Guzeninan mukaan nimeltä mainitsemattomat tahot ovat painostaneet poliitikkoja olemaan kommentoimatta jupakkaa ennen virallisten selvitysten valmistumista.

Liikenneministeri vaikenee toistaiseksi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) noudattaa toistaiseksi hyvin vaitonaista linjaa länsimetron kommentoinnin osalta. Berner ei torstaina suostunut vastaamaan Ylelle kysymyksiin siitä, mitkä ovat valtion toimet jatkossa länsimetrojupakassa.
Berner ei myöskään halunnut kertoa, mitä mieltä hän itse on koko tapauksesta.
– Nyt annan tilaa ensin tälle selvittämiselle ennen kuin otan siihen henkilökohtaisesti kantaa, Berner sanoo.
Kysyttäessä valtion roolista - ja mahdollisesta puuttumisesta länsimetron jatkorakentamiseen ja rahoituspolitiikkaan - Berner ei edelleenkään ottanut kantaa. Ainakaan toistaiseksi.

Espoo ja Helsinki haluavat lisää avoimuutta

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja Teemu Lahtinen (ps.) on pienen pohdinnan jälkeen valmis vielä luottamaan siihen, että konsulttiyhtiö Sweco PM saa metrohankkeen valmiiksi. Lahtiselle tieto viivästyksestä ei tullut yllätyksenä, vaan sitä osattiin hänen mukaansa odottaa.
Lahtinen kannattaa ajatusta siitä, että länsimetrohankkeeseen liittyvistä asiakirjoista tehtäisiin nyt julkisia. Yle Uutiset on aiemmin pyytänyt länsimetrohankkeeseen liittyviä asiakirjoja, mutta Länsimetro Oy ei ole niitä luovuttanut.
– Tässä avoimuudesta olisi ollut jo aiemmin paljon hyötyä, eikä siitä jatkossa ainakaan haittaa olisi. Kyllä me varmasti palaamme siihen hallituksen pöytäkirjojen julkistamiseen ja muihinkin asioihin heti syyskuun alussa, Lahtinen sanoo.
Helsingin kaupunginhalllituksen konsernijaoston puheenjohtaja Tuuli Kousa (vihr.) puhuu samaa kieltä kuin Lahtinen. Kousan mukaan sotku tullaan selvittämään perusteellisesti, mutta ensin itse metro täytyy saada kulkemaan.
Molemmat konsernijaoston johtajat ovat samaa mieltä, että lopullinen selvitys siitä mikä meni pieleen, tulee toteuttaa ulkopuolisen avun turvin.
Länsimetro Oy on kertonut laativansa oman selvityksensä asiasta.
– Varmaan heidän kannattaa tätä asiaa selvittää, mutta minusta on myös selvää, että me tarvitsemme ulkopuolisen ja objektiivisen selvityksen, missä kohtaa on mennyt pieleen. Kyllä tämä asia tullaan perkaamaan perin pohjin, Tuuli Kousa sanoo.

Uutiset Espoo.fi

Sosiaali- ja terveystoimen kohdeavustukset vuodelle 2020 hakuun syyskuussa

Kohdeavustusten hakuaika vuodelle 2020 on 1.–30.9.2019. Espoon sosiaali- ja...

Lue lisää »

Kerro viheraluekokemuksistasi Espoossa!

Espoon kaupunkikeskuksista kerätään tietoja viheralueiden...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Rinne: Isis-naisista ja lapsista haetaan nopeaa ratkaisua

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoo, että Isisin riveihin lähteneiden naisten ja heidän lastensa kohtelusta yritetään hallituksessa saada nopeasti...

Lue lisää »

Ilmasotakoulun opiskelijavalinnan rikostutkinta valmistui – siirtyy syyttäjän pöydälle virkavelvollisuuden rikkomisena

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa Puolustusvoimien Ilmasotakoulussa työskentelevää henkilöä epäillään virkarikoksesta. Asia...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

Piia Rekilä työministerin erityisavustajaksi

Työministeri Timo Harakka on kutsunut erityisavustajakseen Piia Rekilän. Rekilä siirtyy tehtävään työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän on...

Lue lisää »

MEP Eero Heinäluoma parlamentin demariryhmän johtoon

Vastavalittu Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluoma (sd.) valittiin tänään yksimielisesti Sosialistien & Demokraattien...

Lue lisää »